Gustafs heta pasta med räkor

Den perfekta blandningen av saftiga räkor och en kryddstark sås gör varje tugga till en fest. 

INGREDIENSER

4 portioner

  • 500 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g oskalade räkor

    Garnering
  • Persilja
  • Räkor

INSTRUKTIONER

1. Koka pastan

2. Finhacka lök och vitlök. Skiva chilifrukten tunt. Fräs lök, vitlök och chili blankt och smidigt i olja i stekpanna utan att det får färg.

3. Tillsätt tomatpuré samt honung och låt allt koka samman i 2–3 min. Tillsätt dill, vin, grädde och fiskfond. Sänk värmen och låt allt puttra samman i ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.

4.Skala räkorna. Lägg undan några till garnering. Tillsätt räkorna i såsen. Fördela pastan i fyra tallrikar och toppa med såsen. Garnera med persilja och räkor.