Gustafs heta pasta med räkor
Den perfekta blandningen av saftiga räkor och en kryddstark sås gör varje tugga till en fest.
INGREDIENSER
4 portioner
- 500 g pasta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 röda chilifrukter
- 2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk flytande honung
- 1 msk finhackad dill
- 1 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 1 msk fiskfond
- 2 krm cayennepeppar
- 500 g oskalade räkor
Garnering - Persilja
- Räkor
INSTRUKTIONER
1. Koka pastan
2. Finhacka lök och vitlök. Skiva chilifrukten tunt. Fräs lök, vitlök och chili blankt och smidigt i olja i stekpanna utan att det får färg.
3. Tillsätt tomatpuré samt honung och låt allt koka samman i 2–3 min. Tillsätt dill, vin, grädde och fiskfond. Sänk värmen och låt allt puttra samman i ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
4.Skala räkorna. Lägg undan några till garnering. Tillsätt räkorna i såsen. Fördela pastan i fyra tallrikar och toppa med såsen. Garnera med persilja och räkor.